Het Team

Marian Werner, praktijkhouder en oefentherapeutfoto marian

Ik ben 1985 begonnen in de elektrotechniek, maar hierin miste ik het contact met mensen. Na 10 jaar met veel plezier gewerkt te hebben in deze branche, heb ik besloten een andere weg in te slaan en heb ik me omgeschoold tot oefentherapeut. De eerste jaren heb ik met name volwassenen behandeld. Toch bleef het werken met kinderen mij aanspreken. Bij de behandeling van kinderen spreekt de speelse manier van werken me aan, waarbij het kind door zijn enthousiasme snel vorderingen maakt en hier ook trots op is. In de jaren na mijn opleiding heb ik me daarom gespecialiseerd in kinderoefentherapie. De combinatie volwassenen en kinderen vind ik prettig, omdat ik de serieuze manier van werken met volwassenen af kan wisselen met de speelse manier waarop ik kinderen behandel. Ik heb bewust gekozen voor een kleinschalige praktijk omdat ik geloof in het persoonlijke contact met mijn patiënten.

Na verschillende waarnemingen heb ik in 2004 mijn praktijk in de Meern geopend. Hier behandel ik volwassenen, kinderen, ruiters en geef groepslessen aan ouderen. Mijn specialisatie ruitertherapie is ontstaan vanuit mijn liefde voor paardrijden.

De afgelopen jaren volgde ik de opleiding Cyriax (orthopedie), Kwaliteit & Wetenschap, Sensomotorische informatie verwerking en cursussen op het gebied van bedrijfsvoering. Door de opleiding Cyriax kan ik beter achterhalen waar klachten door veroorzaakt worden en daardoor effectiever behandelen. Vanuit de cursus Kwaliteit & Wetenschap gebruik ik recente wetenschap in mijn behandelingen, zodat ik altijd behandel volgens de nieuwste inzichten. Door de opleiding Sensomotorische informatieverwerking kan ik kinderen behandelen die moeite hebben met o.a. visuele of auditieve prikkels.

 

Astrid van Schaik, oefentherapeutpasfoto Astrid knip

Sinds begin 2014 ben ik afgestudeerd oefentherapeut Cesar.
Naast mijn werk als oefentherapeut werk ik met veel plezier op een gesloten afdeling van een dementerenden-centrum. Mijn interesse en ervaring in de zorg komen in mijn werk als oefentherapeut goed van pas. Na mijn afstuderen heb ik de nodige waarnemingen gedaan om een breder inzicht in het reilen en zeilen van verschillende praktijken te ervaren en te kijken wat het beste bij mij past. De behandeling van volwassenen en ouderen past het beste bij mij. Sinds 2014 heb ik een praktijk in Gouda. Ook ik heb een passie voor paarden. In de praktijk van Marian ben ik vaste waarnemer en help bij het ontwikkelen van programma’s en het organiseren van workshops ‘oefentherapie en ruiter’.