Ruiters

Twee aparte lichamen, met alle beperkingen van ruiter en paard, als één geheel laten bewegen is de grootste uitdaging van het paardrijden. Paardrijden is een constante informatie-uitwisseling tussen ruiter en paard. De ruiter moet daarbij een goed gebalanceerde en onafhankelijke zit hebben om de hulpen van zit, been en teugels goed over te brengen op het paard.HSO logo

 

 

 

 

De opleiding tot centered riding instructeur heeft me geholpen meer structuur te bieden bij het begeleiden van ruiters. De ideeën van Sally Swift en Marie Cesar (grondlegger van de oefentherapie) hebben veel raakvlakken: lichaamsbesef, balans, effectief spiergebruik, ademhaling en aandacht.

Wat kan de oefentherapeut hiermee

Om een goede zit te ontwikkelen is het belangrijk dat iemand voelt wat hij met zijn lichaam doet. De mobiliteit van de rug moet voldoende zijn om de bewegingen van het paard te volgen. Maar daarnaast moet de stabiliteit van de rug en de schouders voldoende zijn. Intake en behandeling

Na een gesprek en een lichamelijk onderzoek zal de behandeling gebaseerd zijn op:

  • Bewustwording van de houding
  • Indien nodig verbeteren van de mobiliteit van de rug
  • Leren stabiliseren van het bekken en de schoudergordel
  • Toepassen van het geleerde tijdens het paardrijden

Dit is nodig om tot een gebalanceerde en onafhankelijke zit te komen, waarbij hulpen gegeven worden zonder de balans van het lichaam te verstoren.

 

Wat kunnen we bieden:

Individuele begeleiding
Met name geschikt als je aan het zoeken bent naar je houding.
Kosten € 25,- per half uur. Afhankelijk van de hulpvraag kan bekeken worden of declaratie via uw zorgverzekering mogelijk is.

Ruiterfittraining
We doen er alles aan om ons paard zo fit mogelijk te krijgen. Maar een fit paard is de helft van de combi. Hoe doe jij dat zelf? Informeer naar de mogelijkheden.
Kosten: € 40,-/5 trainingen. Min. 6 personen, max. 12 personen.

Workshops
Valtraining voor kinderen of volwassenen (1 uur). Kosten €100,-, max. 10 personen
Balanstraining voor volwassenen (2 uur). Kosten €160,-, max. 8 personen

Reiskosten
Binnen een straal van 10 km. van de praktijk (routeplanner): toeslag € 5,00.
Bij een straal meer dan 10 km. van de praktijk (routeplanner): toeslag € 0,50 per km.